ТРИБУНА

Цветанов цепи ГЕРБ, прави си партия през юни

Източник: pik.bg

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов ще прави собствена партия в средата на юни, научи ПИК от няколко независими един от друг източници.

В ядро на партията ще се превърне неговият Евроатлантически център и служителите там.

„Цветанов от месеци опитва да цепи цели структури на ГЕРБ по места, които да минават към него“, поясни пред ПИК висш източник в управляващата партия.

Засега най-голям успех някогашният заместник на Бойко Борисов бележи във Видин, където онзи ден напуснаха едновременно 48 членове на ГЕРБ. Очаква се те автоматически да се влеят във формацията на Цветанов.

„Ще е чест за мен да бъда част от партия на Цветанов“, обяви пред медиите Огнян Ценков, кандидат за кмет на Видин от ГЕРБ на последните местни избори.

По този начин той официализира новината, че създаване на бъдеща партия предстои в най-скоро време.

Очаква се към Цветанов да се влеят и недоволни от ГЕРБ в Ямбол, които гравитират около бившия кмет на града Георги Славов, бивш активист от Борисовата партия.

Сред ръководния актив в структурата на Цветанов ще бъде и неговата комшийка от луксозната кооперация на „Артекс“ Ваня Колева, бивш зам.-министър на спорта, уволнена покрай „апартаментгейт“.

Новината за активизацията на Цветанов предизвика оживление сред политическите анализатори. Според тях е напълно необяснимо защо прокуратурата продължава да бави повече от години проверката, свързана с жилището му с асансьор в идеалния център на София. По този начин, едва ли не, му се създава индулгенция за невинност.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top