ТРИБУНА

Минималната заплата се намаля на 430 лв., пенсиите няма да се увеличават, само така, ще се справим с кризата

Минималната заплата в България, която в момента е 610 лв., трябва да се намали на 430 лв., а пенсиите да се свалят или поне да не се увеличават от 1 юли.

Тези мерки за справяне с кризата с Covid-19 предложи доц. Красен Станчев, основател на Института за пазарна икономика. Тезата му предизвика силно възмущение в социалните мрежи.

Според Станчев по-ниските пенсии и заплати биха били инструмент за съкращаване на разходи в кризата. Освен това той се обяви против сегашния административен ред за изчисляването на минималната работна заплата.

Същото коментира и Менда Стоянова, която е председател на бюджетната комисия в Парламента, коментира мерките, които трябва да се вземет в България, за да се справим с икономическата криза, която ще ни връхлети след като отмине Covid 19.

Според народната представителка от Герб, първото което трябва да направят всички фирми в България е да намалят на 50% заплатите на всички свои служители, така ще им останат пари, да се справят с кризата, докато дойдат по-добри времена за икономиката в световен мащаб.

Източник: eurocom.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top