ТРИБУНА

Цвета Караянчева: Изходът от ситуацията не е служебен кабинет

Следващата седмица ще има промени в кабинета, вотът няма да мине, каза председателят на НС

„Може би другата седмица ще има промени в кабинета. Но, каквото и да се случи, за мен изходът не е служебен кабинет“. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред журналисти в Перущица.

За мен служебно правителство не е изход от ситуацията. Темата корупция е винаги на дневен ред, ние никога не сме бягали от нея, премиерът при всяко съмнение веднага взема мерки, за разлика от други политически сили и институции. Онези хора, които гласуваха против закона, и президентът, който върна закона, наложи вето, не може да бъдат най-големите борци срещу корупцията“, коментира Караянчева и по адрес на БСП.

„На този етап е важно да има стабилно управление, парламентът да работи. Ако има служебен кабинет, няма да има как да се приемат закони за COVID-19. Ще бъде много сложно и без приет бюджет“, констатира Караянчева, като добави, че това ще стане на фона на икономическа криза.

„Вотът няма да мине разбира, но това е добра възможност за нас, защото от БСП се представят като съорганизатори на протеста“, добави Караянчева. Тя поздрави протестиращите хора, че са се разграничили от политически партии и от хора, които „се опитаха да ги яхнат, да ги направляват, да ги купуват, едва ли не“.

По думите й, гражданите са били използвани от политици, забравени във времето, които сега по този начин „искат да се реанимират“. „Това е граждански, спонтанен протест и ние трябва да го чуем“, смята председателят на парламента. Караянчева подчерта, че част от исканията на протестиращите са осъществими, а винаги правителството и премиерът чуват какво искат хората и реагират.

„Така че, няма никакъв проблем от разговори с хората. Ние сме готови да разговаряме. Никога високомерието не са били наша отличителна черта, по-важно е обаче какво става след оставка на правителството“, обобщи Цвета Караянчева. Според нея избори до дупка изтощават системата и бюджета, защото само един вот струва от порядъка на
190-200 милиона лева.

 

blob:https://www.facebook.com/034c3b58-cca4-4317-bae1-84d2a089bd13

dariknews.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top