ДНЕС

На 15-я ден президентът Радев отново надъха протеста

След дни на отсъствие и в деня, в който правителството обяви рокадите в кабинета, президентът Румен Радев отново оглави протеста срещу правителството и главния прокурор.

На 15-я ден на недоволство точно в 20:30 часа Радев слезе при протестиращите на „Дондуков 2″и отново призова множеството да изгонят заедно мутрите от държавата.

„Здравейте, българи. Днес в съдбоносния за родината ден, се обръщам към вас. 15-и ден площадите са пълни с надежда и непримиримост благодарение на вас. Хиляди хора протестират по улиците на всички големи градове на България и Европа. Плакатите ви казват много истини, които медиите премълчаваха; за които властта остава глуха и отказва да чуе. Протестите убедиха всички българи, че не са сами и че общото желание за свобода, законност и справедливост обедини всички поколения. България излезе от хипнозата на пропагандата и светът отправи поглед към България.“, започна да надъхва протестиращите президентът.

Протестът не се поддаде на провокациите, не се уплашихте от заплахите и репресиите. Всички вие без оглед на политическа принадлежност, веете заедно трибагреника. Никога българите не са били по-единни в желанието си да си отвоюват държавата от мафията. Площадът роди братството на почтените хора, които няма да робуват на лъжи и заплахи и ще отхвърлят всякаква обреченост; и които вярват, че свободна България на достойните граждани е нашето бъдеще.

Протестът иска оставката на цялото правителство и на главния прокурор. Властта отново е глуха и не чува гласа на хората и говори за някакъв ремонт на кабинета. Надяват се, че летните отпуски и умората ще ви разколебаят, но ако имат смелостта да слязат при вас и да ви погледнат в очите, ще видят, че вие няма да допуснете това“, продължи той.

В края на речта си президентът призова протестиращите към непримиримост и завърши с „Мутри – вън!“

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top