ДНЕС

Дончев: При демокрацията винаги има доволни и недоволни

„При демокрацията винаги има доволни и недоволни групи. Позицията на правителството е, че няма нужда от оставки. Аз се опитвам да чуя всеки вопъл, всеки въпрос и всяко искане, което идва от площада, доколкото ми е възможно. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по БНТ.

„Няма нито едно искане, което да е неадекватно“, категоричен е той.

„И за искам повече справедливост. Въпросът е, че справедливостта се гарантира не само от личности, а и от норми, правила и институции. И тук въпросът е по-големите или по-малките фини настройки на целия институционален ред – дали трябва да се рестартира демокрацията, защото очевидно, че има някакви дефекти в България. Щом има групи от чудесни млади хора, които се чувстват непредставени, щом има усещане за дефицит на справедливост, очевидно нещо трябва за се промени“, отбеляза вицепремиерът.

Щом хората искат промяна, тя трябва да се случи. Но това няма как да стане за 15-20 минути. Трябва да има разговор, а такъв не се случва. Ако някой поиска разговор с мен, веднага ще го получи. Никой не ни е търсил за диалог“, разкри Дончев.

За мен нещата минаха границата, когато българският президент размахваше юмрук и призоваваше някой да бъде изметен. Никога не бих си позволил подобно нещо по отношение на когото и да било, каза още Дончев.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top