ТРИБУНА

Изгубеният Мехмед на 2 г. открит на 15 км от дома му

2-годишният Мехмед Юркин от Якоруда прекара 24 часа сам в гората и бе открит на 15 километра от двора на дядо му, от който изчезна в сряда следобед.

Добрата развръзка на случая зарадва всички жители на градчето. Родителите му пък едва сдържаха сълзите си от радост, че детето им е живо и здраво.

Момченцето се изгуби докато си играело на двора на къщата на неговите баба и дядо около 16 часа в сряда.

Жената влязла за малко в къщата и когато се върнала, малкият Мехмед го нямало. Тя хукнала да го търси из Якоруда, но от детето нямало и следа.

Дядото бил убеден, че някой го е грабнал и отвлякъл. Но пък комшиите им не видели чужди хора или непознат автомобил около двора. Къщата се намира на края на Якоруда, след нея е гора. В четвъртък сутринта е намерена детска обувка. Това бе единствената следа от детето. Разследващите допускат, че невръстния Мехмед е хванал през гората и е вървял с часове. Вероятно е спял под дърветата и така стигнал до района на село Бунцево, което е на около 15 км от Якоруда. Намерено е от горски служител, който веднага известил полицията.

Тепърва ще се изяснява как това малко дете е оцеляло през нощта, как е стигнало до село Бунцево. „Не се изключва нито една версия, включително и отвличане“, коментира шефът на ОД на МВР Благоевград комисар Дойчин Дойчинов. Заради издирването на Мехмед бе отложена предварително планирана специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност и всички полицейски сили се пренасочиха към Якоруда.

На място освен шефът на благоевградската полиция Дойчин Дойчинови дойде районният прокурор Мирослав Каназирев от Разлог, които лично организира издирвателната акция. „Мили сърцати хора, институции и всички органи на реда, благодаря на всеки един от вас, който се отзова и беше съпричастен към нашата болка. Малкото ни слънчице е намерено“, написа във фейсбук щастливата майка на Мехмед Фатиме Рамаданова. „Детето е било само в гората. Здравословното му състояние, по първоначални данни е добро.

Родителите не дават никаква информация. Те имат близки в това село

От сутринта сме провели множество беседи с тях”, каза още комисар Дойчин Дойчинов.
През юли 2001 година от Бунцево изчезна четиригодишният Абди. Момчето бе с родителите си в планината, за да събират сено. Тогава го оставиха за кратко в колата и след това установиха, че го няма. По същия начин Абди бе издирван от стотици полицаи и доброволци. Намерен бе осем дни по-късно жив и здрав на около 2000 м надморска височина в Рила. Изчезването му бе загадка и никой не вярваше, че толкова малко дете може да оцелее в планината без храна, без вода и при температура около 1-2 градуса. Имаше съмнение, че е отвлечено, държано някъде и след това пуснато, но полицията тогава каза, че няма криминално престъпление.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top