СВЯТ

Експерт: Ставаме космическа цивилизация

Физикът Мичио Каку разказа три невероятни прогнози за бъдещето и показа как точно технологиите ще помогнат да се отървем от рака, а човечеството ще се превърне в истинска космическа цивилизация

 

 

В бъдеще човечеството може да се превърне в космическа цивилизация. Физикът е уверен, че хората ще могат да намерят начини да овладеят необятното пространство. Той добави също, че някой ден ужасна катастрофа определено ще се случи на Земята и хората ще се нуждаят от нов дом. Следователно трябва да намерим възможно най-бързо планета, която да е подходяща за живот на нея. Физикът също така вярва, че хората ще могат значително да увеличат възможностите на мозъка си.

Не е тайна, че в днешно време използваме само малка част от своите умствени способности. Каку е сигурен, че това ще бъде направено с помощта на нови технологии. Например компютър може да бъде свързан с мозъка и хората могат директно да споделят своите емоции и впечатления чрез Интернет. Човешките същества ще лекуват рака завинаги с научни иновации. Биотехнологиите и изкуственият интелект ще станат едно в бъдеще. В същото време е възможно медицината да стане неинвазивна и цялата информация за наличието на здравословни проблеми да се чете, като се използват специални чипове директно от човешката ДНК.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top