ДНЕС

ГЕРБ: Няма да внесем в Изборния кодекс нито една от промените, които Радев предложи

Представителите на партия ГЕРБ Тома Биков и Георг Георгиев направиха изявление пред журналисти по повод насрочването на 4 април за дата за парламентарните избори, което президентът Румен Радев съобщи минути по-рано.

През цялото лято президентът Румен Радев говореше и искаше избори през октомври или ноември. След това, на 7 декември зададе в дневен ред на обществото за датата 28 март. Месец по- късно започнха консултации с всички политически сили, здравните власти и ЦИК. Всички те заявиха своята готовност да организират и да се явят на 28 март. След този консенсус президентът показа, че не е в състояние да живее в среда на консенсус и насрочи датата 4 април, каза в началото на изявлението си Тома Биков.

Президентът предложи в оставащото малко време до края на този парламент и броени дни до редовните парламентарни избори да бъдат направени промени в изборното законодателство, които засягат неговия фундамент и философия.

Ние няма да внесем нито една от промените, които Радев предложи, категоричен е Биков.

Основанието е, че подобен подход би разрушил доверието в изборния процес и би обслужил неясни интереси. Ще направим всичко, каквото можем да повишим избирателната активност и призоваваме още днес избирателите да упражнят гласа си, допълни депутатът.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top