ТРИБУНА

Откриват ски сезона на Витоша с нощно каране

Ски сезонът на Витоша стартира утре вечер с нощно каране на писта „Витошко лале“, съобщиха от „Витоша ски“. Сезонът закъсня заради недостатъчната снежна покривка на планината край София.

Припомняме, че „Витоша ски“ АД подкрепи становището на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, свързано с необходимостта от подмяна на съоръженията на Витоша. Във връзка с изказванията на главния архитект на София Здравко Здравков относно възможността върху старите фундаменти да се монтират нови стълбове, от компанията поясняват, че са готови на незабавна среща с него и водещите инженери и конструктори в производството на лифтове, на която да бъде обсъдена идеята.

„От 11 месеца чакаме да ни възложат изработването на специализирания подробен устройствен план, за да можем да го процедираме пред министъра на земеделието и РИОСВ – София. Не искаме на нас да се преписва чуждо бездействие.“, гласи още становището им. Според тях, ако всички имат желание да вървят в една посока, цялата процедура за приемането на специализирания устройствен план може да стане факт в рамките на 3 месеца, а съоръженията да бъдат поръчани.

„‘Ние сме готови незабавно след получаването на всички разрешения да пристъпим към подмяна на лифтовете, но единствено и само в рамките на закона“, обобщават те.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top