ДНЕС

Проф. Георги Михайлов, БСП: Качествата на руската ваксина са много добри според най-голямото медицинско списание в света

Всяка държава в условия на извънредно законодателство може да сключи договори с производители на други ваксини при липса на възможност за доставка на ваксини, каквато в момента е налице. В този момент държави като Унгария, Испания, Франция, Германия декларираха, че ще дадат условия за производството на ваксината „Спутник V”. В науката и в медицината, особено в такъв момент, няма противници – има съмишленици, обяви народният представител от Парламентарната група на „БСП за България“ проф. Георги Михайлов в ефира на Нова телевизия. Това съобщиха от пресцентъра на БСП. По думите му дори най-голямото медицинско списание в света „Лансет“ наскоро е публикувало информация за качествата на руската ваксина, които са много добри.

Коментара проф. Михайлов направи по повод декларацията на БСП в парламента от вчера, в която се настоява за доставки у нас на руската ваксина „Спутник V“, и внесеното от социалистите предложение да бъдат инициирани разговори за вноса й.
В предаването „Събуди се“ той уточни: „Поради много тежките производствени условия голяма част от компаниите се отказват от количествата ваксини, които са заявени към тях. Договорите са такива, че не може и да се търсят неустойки“. В тази връзка социалистът изрази своето възмущение от министъра на здравеопазването, който си позволи да иска сметка от един от световните производители на ваксини.

„Независимо от острата реакция на председателя на ПГ на ГЕРБ относно предложението на БСП да има преговори за руската ваксина „Спутник V“, стана ясно, че другата седмица Здравната комисия на парламента ще се събере, за да бъде предложението на БСП дискутирано в пленарната зала“, посочват от партията.

Георги Михайлов добави още по темата: „В лицето на председателя на нашата партия Корнелия Нинова ние предложихме едно нормално, реално решение, за което тя беше укорена“.

„БСП влиза в нормална и стройна кондиция в надпреварата за парламентарните избори, със своя програма, с обновен състав на своето ръководство – с млади хора“, категорично заяви проф. Михайлов – водач на кандидатската листа на левицата в Благоевград. По думите му партията е уверено вперена в това, което има като задача – да популяризира своята програма за управление, която е една модерна програма. „БСП има всички възможности на тези парламентарни избори да бъде първа политическа сила“, каза още той.

Според проф. Михайлов има решение на ръководството на БСП, че всички проблеми около коалиционното формиране ще бъдат решавани от партийния състав. „До всеки член на партията ще бъде отправен въпросът с кого би се коалирал и ще бъде взето едно демократично решение“, подчерта кандидатът за народен представител в отговор на питане за евентуална бъдеща управленска коалиция на БСП.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top